Allerede oprettet Bruger

Husk log ind

Dankort, Visa/Dankort VISA Electron MasterCard VISA JCB American Express eDankort Maestro

Veterinær Ernærings Terapeut

 Veterinær Ernærings Terapeut

Først vil jeg starte med at slå fast, at en VET på ingen måde er det samme, som en dyrlæge. Dyrlæger stiller medicinske diagnoser og vejleder om mediciske behandlinger, og dette er naturligvis forbeholdt et uddannet og autoriseret fagpersonale på dette område. Ved behandlingskrævende sygdomme, anbefaler jeg derfor altid at du kontaker en dyrlæge.

Som VET kan jeg udelukkende hjælpe dig med min viden omkring fodring og ernæringsstoffer. Som VET tager jeg ikke udgangspunkt i bestemte fodringspricipper eller bestemte mærker. Som VET giver jeg en uvildig ernæringsmæssig vejligning ud fra de spørgsmål og problemstillinger du har i forhold til dit kæledyr og dens kost. 

Gundlaget for en VET:
1.: Grundlæggende ernæring, genetik, biologi, biokemi, fysiologi og herunder kroppens opbygning.
2.: Foderproduktion, råvarekendskab og fodersammensætning.
3.: Lovgivning, mærkning, bekendtgørelser.
4.: Dyrlægens medicinske arbejde.
5.: Holistisk arbejde med dyr - alternativ behandling.
6.: De vilde slægtninge.


En færdiguddannede Veterinære Ernærings Terapeut, der har bestået alle moduler, og har rettigheden til at kalde sig VET kan genkendes på deres pinnål og certifikat. Kan disse beviser ikke fremligges, er man enten ikke færdigt uddannet eller også har man ikke bestået uddannelsen, og kan derfor ikke bebytte sig af titlen Veterinær Ernærings Terapeut.

Enhver dyreejer, der ønsker sig seriøs rådgivning af høj kvalitet omkring ernæring af dyr, kan trygt henvende sig til de uddannede Veterinær Ernærings Terapeuter (VET), der rådgiver landet over. Der findes mange prdukter og fodertyper i Danmark. Man kunne kalde det en jungel og den kan det være svært at finde rundt i. 

En VET'er har den nødvendige kompetence for at skelne mellem de mange produkter der findes. En af de væsentligeste faktorer til at dyr måske ikke altid trives, kan ofte være det foder der bruges. Alle dyr har brug for en afbalanceret artskorrekt ernæring, da det er grundlaget for et langt og sundt liv. 

Vores kæle- og produktionsdyr lever i vores varetægt et liv med begrænset afgang til deres altafgørende og nærende naturlige fødekilder. Det er derfor vores pligt via kosten at sikre, at dyrene får adgang til alle de næringsstoffer de fra naturens side har brug for, i rette forhold og mængde. Mangel på eller overflod af næringsstoffer belaster kroppens fine biokemiske balance og er med til at svække dyrets modstandskraft overfor udefrakommende belastninger.

Resultater af uafbalanceret ernæring kan være akut opstående sygdomme, epidemi-udbrud, eller udvikling af kroniske tilstande, der forringer dyrenes livskvalitet og livslængde.
Vi er parate til at give helhedsløsninger, der drager omsorg for dyrenes artsspecifikke biologiske behov - fordi også dit dyr er hvad det spiser. 
Dette sikre, at du som forbruger kan få unikke og holdbare løsninger, til gavn for dit kæle- eller produktionsdyr og i sidste ende dig selv.


Brancheforeningen for Veterinær Ernærings terapeuter>>