Det var kattens!

Får din kat vand nok? Der er rigtig mange katte som ikke gør og det kan udvikle sig til nyreproblemer.

Som alle ved, så er katten et rovdyr som stammer fra ørkenen , og som vi mennesker har tæmmet igennem tiden. Ved at tæmme katten, betyder det  at vi idag oftes fodre vores katte med tørkost, hvilke kan give problemer hos nogle.

Med tørkosten forsvinder vandet/væsken også fra foderet, som katten ellers ville have fået igennem det bytte de ville nedlægge i naturen. Derfor kan katten komme til at mangle væske. 

Selvom du tilbyder din kat vand via en lille vandskål, som du stiller ved siden af dens madskål hver dag, så er det måske kke altid nok.Der er nemlig visse faktorer  der spiller ind her. 

Vidste du f.eks. at en kat helst ikke drikker vand når dens vandskål står lige ved siden af madskålen?  Eller hvis vandskålen er så lille at, kattens knurhår rammer skålens sider, kan være nok til at katten ikke vil drikke vand af skålen?

Eller står vand- og madskålen ved siden af kattebakken, så kan det også være en medvirkende faktor til at katten ikke vil drikke. 

Eller oplever du, at din kat står på spring for at drikke af vandhanen når du tænder for den, eller går ind i bruseren, efter du har været i bad for at drikke vandet fra gulvet. Det er fordi katten helst vil have frisk vand. 

Altså er der mange ting som kan gøre, at din kat ikke får nok vand og dermed kan ende med nyreproblemer. 
Kan du nikke genkendende til nogle af disse ting, så prøv at ændre lidt på f.eks. placeringen af vandskålen, eller køb en drikkefontaine. Det kan være en lille ting, der skal til for at sikre din kats sundhed. 

Tip
Hvis du kun fodrer med tør- kost, kan det være en ide, at prøve at blande det med vådfoder.Prøv f.eks. at blande halvt tørkost og halvt vådfoder sammen og servere det to gange dagligt. 
Så vil du på den måde sikre, at din kat får væske igennem vådfoderet.