Værd at vide om Hamster

Latinsk navn: Mesocricetus auratus

Alder: 1 - 3 år 

Kuld: 4 - 12 unger 

Fødselsvægt: 2 - 3 g

Øjne åbne: efter 12-14 dage

Graviditets periode: 15-18 dage

Gennemsnitlig vægt: han 85-130 gram og hun 95-150 gram

Kønsmoden: han 6-8 uger, hun 4 uger

Dier i: 3 uger

Diæt: Omnivor (altædende) (spiser i gennemsnit 5-10 gram om dagen)

Racer:
Der er mere en 20 forskellige racer af hamstere, hver med deres egne mærker og farver. Dværghamstere (russisk, kinesisk og roborovski) er mindre. Nogle af dem er meget sociale, og vil nyde at blive holdt i par eller i grupper (husk at holde kønnene adskilt, hvis du ikke ønsker at de skal formere sig). Russiske hamstere er overvejende hvide, grå og brune i farven, og roborovski hamster er altid brune. Den kinesiske hamster har en grålig brun pels, med en mørk stribe ned ad ryggen.

Pasning af hamster:
Hamstere kan bo i et trådbur med en fast plast bund, et plastik hamsterbur eller et tilpasset akvarium med et godt ventileret dække. Træbure bør ikke anvendes, da hamstere kan gnave sig ud. Den vigtigste ting at huske er, at hamsterhjemmet aldrig kan blive for stort, da de elsker at udforske og motionere. Bure i flere niveauer er en god idé, da det tilføjer udfordringer i hamstermiljøet. Hamsterhjemmet skal altid have et område, hvor din hamster kan hvile sig og skjule sig, og et område til leg, motion og fodring.

Ferplast Prinsesse tema bur

399,95 kr.

Ferplast Pirat tema bur

399,95 kr.

Det er vigtigt at hamstermiljøet holdes varmt og hyggeligt. Strøelsen til bunden af buret skal være absorberende, da det gør rengøring nemmere for dig. Der må ikke anvendes syntetisk strøelse. 

Fodring af hamster:
I naturen spiser hamstere forskellige græssorter, vindblæste frø og korn. Hamstere bliver ofte fejlagtigt opfattet som planteædere, men de er altædende og har behov for protein i deres kost for at holde dem raske. Da de spiser langsomt, ville de blive et let bytte, hvis ikke de kunne bringe deres mad tilbage til deres jordhuler i kindposerne. Hamstere har behov for fodring hver dag. Da de er vågne om natten, er det bedst at fodre dem om aftenen. De vil normalt vågne om aftenen på

De vil normalt vågne om aftenen på fodringstidspunktet, og vil blive glade for at lege med dig, når de er blevet fodret. Hos Camillas dyrecenter foder vi med Burgess.

Produkt ikke fundet

Gnaverbur Rody cavia

599,81 kr.

Motion: 
Det er yderst vigtigt at din hamster har mulighed for at motionere hver dag. Selv om hamstere sover om dagen, er de virkelig energiske og vil motionere 3-4 timer om natten.

Godbidder og snacks til hamster:
Din hamster vil elske en godbid, og så længe de er gode for dem, er der ingen grund til ikke give dem en eller to en gang imellem. Prøv at skjule noget i buret, da det vil tilskynde dem til at lede efter føde.  

Håndtering af hamster:
Før du forsøger at håndtere din hamster, så sørg for at den er vågen og opmærksom. Prøv ikke at vække din hamster pludselig, hvis den sover. Nærm dig altid din hamster langsomt og forsigtigt med en lukket knytnæve, så den kan komme nærmere og lugte til dig. Hamstere kan bedre genkende lugte end lyde og derfor er lugtesansen vigtig, når de skal genkende hvad der kommer nærmere. Hvis din hamster er tryg og virker interesseret, kan du langsomt åbne din knytnæve og tilbyde din håndflade. Luk med begge omkring hamsteren for at sikre, at den ikke kravler ud og bliver tabt. Tag aldrig hamsteren i nakkeskindet, da dette kan lægge et enormt pres på hovedregionen, hvilket kan resultere i et fremfaldent øje.

Burgess Hamster, mus og gerbil

79,95 kr.

Produkt ikke fundet

Social adfærd og fællesskab: Nogle dværghamstere i naturen lever i store kolonier med en velstruktureret hierarki og glade for at leve som par eller i grupper. Roborovski og campbells dværghamstere er mindre aggressive og bedre egnet til at have selskab af andre hamstere end den russiske og kinesiske hamstere, som begge bør holdes alene. Syriske eller guld hamstere skal holdes alene.

Alm. Sygedomme: 

Hamstere bliver ikke så ofte syge, men på grund af deres størrelse kan eventuel sygdom forværres meget hurtigt.

Diarré:
Overfodring med grønne fødevarer er en almindelig årsag til diarré. Du bør stoppe fodringen med grøn mad straks, hvis din hamster har diarré og kun fodre den med hamster foder af god kvalitet. Hvis diarréen fortsætter bør din hamster tilses af en dyrlæge.

Lolo pets stænger m/ frugt til gnavere

24,95 kr.

Lolo pets stænger med popcorn til gnavere

24,95 kr.

Forstoppelse:
- omvendt, hvis der er mangel på fæces i buret, og din hamster har et krumbøjet udseende, har den muligvis forstoppelse. Fodring med en lille mængde grønne grønsager kan hjælpe din hamster, men hvis der ikke er nogen forbedring, bør den tilses af en dyrlæge.

Våd hale:
Forveksles ofte med diarré, men er en bakteriel infektion, som kan forårsage ekstreme diarré, med en karakteristisk lugt. Det er oftest set hos unge hamstere (3-8 uger gamle). Dens ende og hale synes våd og klæbrig. Hamsteren kan forekomme krumbøjet, som om det er i smerte. Hamstere med våd hale bør isoleres fra andre hamstere, da det er meget smitsomt. Du skal vaske hænder grundigt.

Overgroede tænder:
Da hamsteres tænder fortsætter med at vokse i hele deres liv, er hamstere nød til at være forsynet med hårdt materiale til at gnave i. Særligt træ til gnavning kan købes hos dyrhandleren for at tilskynde dem til at gnave. Hvis en tand er slået i stykker, eller hvis tænderne ikke mødes korrekt, kan dette forårsage overgroede tænder og smerte, og din hamster vil få vanskeligt ved at spise.

Overgroede negle:
Negle kan også blive overgroet og bør trimmes.

 

Savic runner løbebold Ø18cm

119,95 kr.

Gnavertunnel i naturtræ

59,95 kr.