Dyre Afdelingen

Gnaver

Småt er smukt – det gælder i hvert fald med små kæledyr. De små kæledyr er ideelle for de mindreårige børn, der begynder at kunne fornemme glæden ved et dyr, og samtidig være med til at give de mindreårige en ansvarsfølelse.
De er forholdsvis billige i anskaffelse og i det daglige hold. De små kæledyr kan også være en fascinerende hobby for det voksne publikum. Dog fortjener de små kæledyr en daglig pleje, omsorg og opmærksomhed fra deres ejere for at skabe de optimale livsbetingelser.

Erfaring:
Vi har stor erfaring og viden inden for dette område, og vi sælger også gnavere i butikken, som f.eks. hamster, mus, rotter, ørkenrotter, kaniner og marsvin.
Vores vigtigste opgave i butikken er, at skabe så gode forhold som muligt i form af korrekt pleje og omsorg, hvilket gør sig gældende for alle vores dyr.
Vi står selvfølgelig klar til at rådgive og vejlede i forhold til pasning og anskaffelse og er uddannet dyrepasser. Vi opfylder kravet om lovpligtig tilsyn af en dyrlæge 4 gange om året og fødevarestyrelsens veterinærafdeling har inspiceret og godkendt afdelingen.
Vi avler selv marsvin og kaniner, så du kan være helt sikker på, at der ikke er tale om indavl, samt ungerne har fået den rette ernæring under deres opvækst.

Ernæring:
Også for gnavere er ernæring vigtig. Gnavere skal have det optimale foder, tilskudsprodukter, vitaminer, mineraler og saltsten. Derudover gives kalkblok for at modvirke lange tænder. Endvidere kan naturgrene med fordel gives i forhold til sund beskæftigelse og aktivering af tyggemuskler.
Bestemte gnaver arter, som f.eks. marsvin, chinchilla, deguer samt jordegern, danner ikke selv C-vitaminer, og det er derfor vigtigt at dette gives som tilskud – undladelse heraf kan have døden til følge.

Adfærd:
Små kæledyr er alle sammen indrettet og bygget lige så indviklet som f.eks. hunde, heste og mennesker. Deres fine, komplekse anatomi og fysiologi er perfekt afstemt til dyrets leveforhold.
Igennem vores daglige med butikkens dyr, har det givet en stor viden og forståelse for de forskellige arters adfærd. Vi står selvfølgelig klar til at rådgive og vejlede i forhold til pasning og anskaffelse.

 

 

 

 

 

FUGLE:

Fugle giver liv og glæde og et populært dyr for både børn og voksne. Fugle kan holdes, såvel, ude som inde og skaber liv og glæde, og uden alt for megen afhængighed. Dog kræver papegøjer meget opmærksomhed og kontakt i forhold til deres trivsel. Mindre arter som har en mage, har ikke samme behov for menneskelig kontakt, dog skal de holdes i et miljø, hvor der er mulighed for kontakt med mennesker.

Erfaring:
Vi har stor erfaring og viden inden for dette område, og vi sælger mindre fugle i butikken. Her står vi også til rådighed, og giver gerne vejledning indenfor pasning af de forskellige arter.

Ernæring:
Også for fugle er ernæring vigtig. Fugle skal have tilskudsprodukter, sand/skaller for at holde fordøjelsen i orden. Derudover er en kalkblok til næbet vigtig, da denne vokser hele livet.
Vi står selvfølgelig til rådighed for videregivelse af vores erfaringer på området, og vejledning i køb af det korrekte foder m.m.

Adfærd:
Fugle er meget forskellige i deres adfærd, det afhænger af arten. Vi står altid klar med rådgivning omkring de forskellige arter, og hvilken art der passer bedst hos dig. Der er flere muligheder i hold af fugle – skal det være fugle til det daglige selskab eller en voliere i haven? Eller ønsker man en ”livsledsager” i form af en papegøje? – denne kræver flere overvejelser før anskaffelse.

 

 

 

 

 

Fisk

Fisk:
Akvarium er en dejlig af stressende beskæftigelse, og kan give mange gode underholdningstimer. Et akvarium kan være på hobbyplan eller indgå som avl. En spændende hobby med masser af liv og farver.

Erfaring:
Vores erfaring er stor og vores viden er bred. Vi arbejder dagligt med vores 50 akvarier – således de fremtræder smukke, velplejede og med sunde fisk til videresalg. Vi sørger hele tiden for at afprøve, studere og videreudvikle os – for på den måde at bistå med den bedste rådgivning og vejledning til vores kunder.

Ernæring:
Har en meget stor betydning – fisk er et byttedyr og må i naturen vente på føde, hvilket i naturen kan tage flere dage og fremstår i akvariet ofte sultne. Det er derfor vigtigt, at man ikke lader sig narre af dette – da overfordring kan medføre en ubalance i akvariet, og i værste tilfælde medføre døden for akvariets fisk.
Er du i tvivl – kontakt os og vi rådgiver gerne mht. fodermængde, valg af foder, og for at afhjælpe diverse problemer.

Adfærd:
Fisk er meget forskellige i deres adfærd alt afhængig af, hvilke arter man vælger at anskaffe sig. Vi står altid klar med rådgivning ang. valg af arter til netop dit akvarium...