Værd at vide om Kaniner

Latinsk navn: Oryctolagus cuniculus

Alder: 5 – 10 år 

Kuld: 4 – 12 under

Fødselsvægt: 30 - 80 g

Øjne åbne: 10 dage

Graviditets periode: 30 – 33 dage

Gennemsnitlig vægt: han 1,5 kg – hun 1,8 kg

Kønsmoden: 16 – 24 uger

Dier i: 4 – 7 uger

Vaccinationer: Myxomatose (hver 6 – 12 måneder afhængig af risikoen i dit område, VHD (årligt)

Diæt: Herbivor (planteæder) (gennemsnit 60 – 70 g/dag)


Brochure fra Kaninværnet.

 

Pasning af en kanin:
Et godt udendørsbur med to rum, hvor kaninen kan sove og skjule sig om natten. Mindstemål for et godt bur er 120 x 60 x 60 cm til en kanin af mellemstor race – kanin skal kunne lægge strækt ud. Såfremt man har mere end en kanin kræver det at buret er endnu større. Buret bør placeres et sted, som er beskyttet mod direkte sollys. Skal kaninen holdes indendørs, er dette bur værd at bruge.

Fodring af kanin: 
Fra naturens hånd er kanin skabt til at spise en vifte af græs, ukrudt, blade, skud, kviste samt bark af buske og træer. Kaninen er planteæder, og på grund af deres særlige fordøjelseskanal, har kaniner brug for en afbalanceret kost med et højt fiberindhold, for at holde tarmsystemet sundt. En høj fiber kost forsager også et naturligt slid på kaninens konstant voksende tænder og sikrer, at de holder sig sunde. Kaniner skal fodres to gange dagligt. Det er vigtigt med en god solid madskål, for at holde fodret tørt og rent, og forhindrer kaninen i at vælte skålen. Sørg altid for at der er masser af hø og frisk vand til rådighed. Her hos Camillas dyrecenter foder vi med Burgess som fås i flere varianter. 

Hvis du vil vide mere og få den bedste råd til hvordan du fodre din kanin bedst og hvad du kan finde i naturen til den og hvad du absolut ikke må give den, så anbefaler vi at du læser denne brochure som er lavet af kaninværnet som har en rigtig god viden. 

Motion: 
Kaniner er naturligt bange for store åbne områder, og kan bedst lide at lege i en indhegning, der indeholder legetøj som kasser, urtepotter m.m., hvor kaninen kan gemme sig. Vær opmærksom på at placere indhegningen og legetøjet sikkert, således kaninen ikke stresser eller kommer til skade.

Godbidder og snacks til kanin: 
Din kanin vil elske at blive belønnet, og det er helt fint at give din kanin en godbid en gang imellem, når bare det er sunde godbidder.

Startersæt til kanin

949,00 kr.

Produkt ikke fundet

Håndtering af kanin:
Den bedste måde at tage din kanin op, er at tale til den samtidig med at du nærmer dig den. Sæt dig på hug foran kaninen og lad den komme til dig. Lad den snuse til bagsiden af din hånd. Tag den forsigtigt op, ved at holde den under skuldrene med tommelfinger og pegefinger, og støt kaninen med den anden hånd på rumpen. Placer kaninen på dit skød eller hold den ind til dig dit bryst og rejs dig forsigtigt op.

Følgesvend:
Hvis man vil have mere end en kanin gående sammen, er det bedst med hun kaniner. Gerne fra samme kuld da de så er vant til hinanden fra små. men så længe de er under 6 måneder burde det ikke være noget problem fra forskellige kuld. Vil man bare gerne have en enkelt kanin anbefaldes det at man tager en han da de er vant til at gå alene efter 6 måneder når kønsmodenheden indtræffer.

Alm. Sygedomme: 
Tandproblemer – sørg for et fiberholdigt foder, således tænderne slides naturligt. Kaninens tænder vokser hele tiden med ca. 2-3 mm om ugen.

Burgess Nuggets Dværg/Juniorkanin

119,95 kr.

Burgess Nuggets til Voksne Kaniner

119,95 kr.

Flueangreb – fluer tiltrækkes af kaninens ekskrementer enten i buret eller omkring kaninens bagende. Fluer vil blive til maddiker, og vil i første omgang lave af kanins ekskrementer, og vil derefter grave sig ned i kaninen og spise dens kød. Dette resulterer i ubehag, smerter og ofte døden. Undgå flueangreb ved at holde buret rent og sørg for god ventilation, da dette vil forhindre fluer i at blive tiltrukket.

Pasteurellose – er en sygdom forårsaget af bakterier og kan være relateret til stress (såsom høj temperatur, fugt eller dieperiode). Kaninen vil udvikle symptomer på feber, med en løbende næse, åndedrætsbesvær og udflåd fra øjnene. Sygdommen kan føre til mere alvorlige problemer, såsom lungebetændelse, skævt hoved og tandrods bylder. Hold buret godt ventileret og på en konstant temperatur på ca. 16 grader, og sørg for at strøelsen ikke er fugtig i længere tid.

Gastrointestinale lidelser – kan være forårsaget af sådanne ting som uhensigtsmæssig kost, stress, forekomst af parasitter osv. Hvis din kanin udviser symptomer såsom oppustedhed, forstoppelse eller diarré, eller en kombination af disse, er det yderst vigtigt, at kaninen bliver behandlet hurtig i denne periode for at undgå dehydrering eller at lidelsen forværres. En kanins sundhed kan forværres meget hurtigt. Spørg din dyrlæge til råds om behandling.

Myxomatose – er en sygdom, der overføres af lopper, eller gennem kontakt med andre smittede kaniner eller genstande. Symptomerne er normalt hævede øjenlåg og tyk puds fra øjne og næse. Kaninen vil blive meget rolig og stoppe med at spise. Denne tilstand er som regel dødelig. Tag din kanin til dyrlægen straks, hvis din kanin viser nogle af disse symptomer og isoler den fra alle andre kaniner. Husk at vaccination af din kanin kan forebygge denne form for sygdom.

Lolo pets stænger m/grøntsager til gnavere

24,95 kr.

Kaninsele sæt

119,95 kr.