Millioner af hår!

Hår overalt. De bare drysser af hunden og ligger sig som et tæppe. De hænger i tøjet, møblerne og ligger i alle husets hjørner. Hår kan man ikke undgå, hvis du er ejer af en hund, der fælder, men der er nogle ting som du kan gøre for at afhjælpe problemet.

Det første og vigtigste du skal tænke over er, at når du vælger at få hund, så har du også valgt at få hundehår. Det hænger uløseligt sammen. 
Men der er måder hvorpå du kan formindske problemet med alt for mange hundehår.

 

Du er hvad du spiser.

Som udgangspunkt, så fælder de fleste hunde lidt 2 gange om året, når de skifter fra sommer til vinterpels og omvendt. Men der er også hunde, der fælder meget hele tiden, og her er det vigtigt at kigge lidt på om der er nogle forhold der kan ændres eller optimeres. Det er specielt i forhold til foder og tilskud til foder. 
Det er faktisk utroligt hvor meget foder kan ændre en hund, så det er vigtigt at sætte sig godt ind i hvad din hunds behov virkelig er, også når det gælder hundens pels og fældning. 

Er du i tvivl om din hund får det rette foder, eller om der findes et tilskud, som kan afhjælpe fældningen hos din hund, så kontakt os hos Camillas Dyrecenter, hvor Camilla, der er uddannet Veterinær Ernærings Terapeut kan hjælpe og rådgive dig med hensyn til foder og pels.

 

Smuk hver dag.
En anden og rigtig god ide, er at holde din hunds pels. Det er specielt ved at børste den, og gerne hver dag, da det er med til at fjerne de løse hår, og med til at forøge hundens blodcirkulation.  
Når du skal børste din hund, så er det vigtigt at du vælger de rigtige produkter til det.

Kamme, børste og FURminator findes i et væld af udgaver og varianter. Er du i tvivl om hvad du skal vælge, er vi altid klar til at vejlede dig udfra hvilke race din hund er. 
Hvis din hund ikke er bange for støvsugeren, så kan det også være en god ide at sugesuge hundens pels, men være forsigtig, så hunden ikke for en dårlig oplevelse og bliver bange for støvsugeren.